Konkursu na „POTRAWĘ Z GRZYBÓW”

 

Regulamin konkursu na „Potrawę z grzybów”

 

organizowanego podczas imprezy „Grzyby – Harasiuki 2014”

 

 

 

§ 1

 

Organizatorem konkursu na „Potrawę z grzybów”, zwanego dalej konkursem jest Gminny Ośrodek Kultury w Harasiukach.

 

§ 2

 

Celem konkursu jest:

 

  1. identyfikacja i zgromadzenie wiedzy o potrawach regionalnych,
  2. wyszukanie potraw regionalnych, które mogłyby stać się wizytówką gminy Harasiuki
  3. promocja potraw regionalnych z grzybów,
  4. wymiana doświadczeń kulinarnych pomiędzy uczestnikami.

 

§ 3

 

Konkurs przeznaczony jest dla:

 

  1. Kół Gospodyń Wiejskich z terenu powiatu Niżańskiego
  2. pasjonatów sztuki kulinarnej - osoby indywidualne - dorośli mieszkańcy Podkarpacia.

 

§ 4

 

  1. Konkurs organizowany jest podczas imprezy „Grzyby – Harasiuki 2014”.
  2. Data i miejsce konkursu: 07 września 2014 roku (niedziela), Kompleks sportowo-rekreacyjny w Harasiukach. o godz. 15:00.

 

Organizatorzy zapewniają namioty wystawowe.

 

  1. Rozstrzygnięcie konkursu, wręczenie nagród  planuje się około godz. 16.50
  2. Aby wziąć udział w konkursie należy zgłosić chęć uczestnictwa minimum 3 dni przed imprezą do organizatora konkursu: tel. 15 879 13 31 bądź za pośrednictwem e-mail: gok@harasiuki.pl

 

§ 5

 

  1. Oceny potraw dokona komisja powołana przez organizatorów w dniu imprezy.
  2. Uczestnicy konkursu mogą zgłosić do konkursu więcej niż jedną potrawę z grzybów.
  3. Wszyscy uczestnicy konkursu kulinarnego będą mieli przygotowane miejsca do prezentacji.
  4. Produkty na konkurs każdy zapewnia we własnym zakresie.
  5. Komisja Konkursowa rozpocznie ocenę potraw konkursowych ok. godz. 1530.
  6. Potrawy nie spełniające zasad regulaminu, nie będą brane pod uwagę przez Komisję Konkursową.
  7. Uczestnicy powinni przygotować przepisy  według których przygotowano konkursowe potrawy.
  8. Wszystkie ekipy powinny przygotować nazwy swoich dań konkursowych na kartce i przekazać Organizatorom w dniu konkursu.
  9. W konkursie nie mogą uczestniczyć członkowie komisji konkursowej ani ich rodziny.
  10. Komisja konkursowa rozstrzygając konkurs będzie zwracała uwagę na:

 

  • walory smakowe potrawy - 1 - 10 punktów
  • oryginalność i pomysł - 1 - 5 punktów
  • estetykę wykonania potrawy - 1 - 5 punktów.

 

  1. Nagrody konkursowe:

 

  • Najlepsza potrawa otrzyma nagrodę rzeczową oraz puchar.
  • Pozostali uczestnicy otrzymają nagrody pocieszenia oraz pamiątkowy dyplom.

 

§ 6

 

 

 

  1. Organizatorzy zastrzegają sobie prawo zmiany Regulaminu.
  2. W sytuacjach nieobjętych niniejszym Regulaminem wszystkie rozstrzygnięcia w tym zakresie podejmuje organizator konkursu.
  3. Udział w konkursie oznacza wyrażenie zgody na przetwarzanie danych osobowych i publikację przez      Organizatorów materiałów związanych z konkursem w mediach.
  4. Decyzja Komisji Konkursowej jest ostateczna.

 

Opublikowano: 29 sierpnia 2014 09:32

Kategoria: Aktualności

Wyświetleń: 1819

Gmina Harasiuki

Realizacja: IDcom.pl