Konkursu na „POTRAWĘ Z GRZYBÓW”
Regulamin konkursu na „Potrawę z grzybów”
organizowanego podczas imprezy „Grzyby – Harasiuki 2014”
§ 1
Organizatorem konkursu na „Potrawę z grzybów”, zwanego dalej konkursem jest Gminny Ośrodek Kultury w Harasiukach.
§ 2
Celem konkursu jest:
- identyfikacja i zgromadzenie wiedzy o potrawach regionalnych,
- wyszukanie potraw regionalnych, które mogłyby stać się wizytówką gminy Harasiuki
- promocja potraw regionalnych z grzybów,
- wymiana doświadczeń kulinarnych pomiędzy uczestnikami.
§ 3
Konkurs przeznaczony jest dla:
- Kół Gospodyń Wiejskich z terenu powiatu Niżańskiego
- pasjonatów sztuki kulinarnej - osoby indywidualne - dorośli mieszkańcy Podkarpacia.
§ 4
- Konkurs organizowany jest podczas imprezy „Grzyby – Harasiuki 2014”.
- Data i miejsce konkursu: 07 września 2014 roku (niedziela), Kompleks sportowo-rekreacyjny w Harasiukach. o godz. 15:00.
Organizatorzy zapewniają namioty wystawowe.
- Rozstrzygnięcie konkursu, wręczenie nagród planuje się około godz. 16.50
- Aby wziąć udział w konkursie należy zgłosić chęć uczestnictwa minimum 3 dni przed imprezą do organizatora konkursu: tel. 15 879 13 31 bądź za pośrednictwem e-mail: gok@harasiuki.pl
§ 5
- Oceny potraw dokona komisja powołana przez organizatorów w dniu imprezy.
- Uczestnicy konkursu mogą zgłosić do konkursu więcej niż jedną potrawę z grzybów.
- Wszyscy uczestnicy konkursu kulinarnego będą mieli przygotowane miejsca do prezentacji.
- Produkty na konkurs każdy zapewnia we własnym zakresie.
- Komisja Konkursowa rozpocznie ocenę potraw konkursowych ok. godz. 1530.
- Potrawy nie spełniające zasad regulaminu, nie będą brane pod uwagę przez Komisję Konkursową.
- Uczestnicy powinni przygotować przepisy według których przygotowano konkursowe potrawy.
- Wszystkie ekipy powinny przygotować nazwy swoich dań konkursowych na kartce i przekazać Organizatorom w dniu konkursu.
- W konkursie nie mogą uczestniczyć członkowie komisji konkursowej ani ich rodziny.
- Komisja konkursowa rozstrzygając konkurs będzie zwracała uwagę na:
- walory smakowe potrawy - 1 - 10 punktów
- oryginalność i pomysł - 1 - 5 punktów
- estetykę wykonania potrawy - 1 - 5 punktów.
- Nagrody konkursowe:
- Najlepsza potrawa otrzyma nagrodę rzeczową oraz puchar.
- Pozostali uczestnicy otrzymają nagrody pocieszenia oraz pamiątkowy dyplom.
§ 6
- Organizatorzy zastrzegają sobie prawo zmiany Regulaminu.
- W sytuacjach nieobjętych niniejszym Regulaminem wszystkie rozstrzygnięcia w tym zakresie podejmuje organizator konkursu.
- Udział w konkursie oznacza wyrażenie zgody na przetwarzanie danych osobowych i publikację przez Organizatorów materiałów związanych z konkursem w mediach.
- Decyzja Komisji Konkursowej jest ostateczna.
Opublikowano: 29 sierpnia 2014 09:32
Kategoria: Aktualności
Wyświetleń: 1819